Tilbake til oversikt

Helene Bøksle

Helene Bøksle er en av Norges fremste sangere, kjent for sin trollbindende og unike stemme. Hun vokste opp ved fjordene og fjellene i Sør -Norge, og musikken hennes er inspirert av havet, det nordiske landskapet og de gamle folkeeventyrene. I musikken hennes finner vi elementer av tradisjonell folkemusikk og moderne verdensmusikk.

Helene har gitt ut åtte soloalbum, og musikken hennes har generert titalls millioner strømmer. Hun har gjennom årene bidratt på en rekke innspillinger med forskjellige band og musikere som Secret Garden, Kurt Nilsen, David Urwitz og Staut. Helene har også jobbet tett med den irske låtskriveren Brendan Graham (You Raise Me Up) som resulterte i albumet “The Blue Wave” (2018).

Hun bidro til filmen Birkebeinerne sammen med komponisten Gaute Storaas. Helene synger også i filmer som Reisen til julestjernen, og Hollywood-filmen The Mermaid Chair.

Helene var også en del av musikken i det internasjonale online videospillet Age of Conan – Hyborian Adventure“, som vant beste musikk under Hollywood Music in Media Awards (HMMA) i 2008, og har blitt nominert til Spellemannprisen to ganger.

Ta kontakt for tilgjengelighet og pris

 

Kontakt oss